Dobri bilateralni odnosi Srbije i Češke

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorkom Češke Republike u Republici Srbiji, Nj.E. Ivanom Hlavsovom.

Tokom sastanka istaknuti su postojeći dobri bilateralni odnosi, a razgovaralo se i o mogućnostima za intenziviranje saradnje i daljeg unapređenja odnosa u oblastima zaštite ratnih memorijala, socijalne politike, zapošljavanja, socijalnog preduzetništva, kao i u domenu socijalnog osiguranja.

Ministar Đorđević izrazio je zahvalnost Vladi Češke Republike na pruženoj pomoći tokom migrantske krize, a posebno na podršci za realizaciju projekata zbrinjavanja izbeglica i migranata.

Ambasadorka Hlavsova čestitala je ministru Đorđeviću imenovanje na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i istakla da će Ambasada Češke Republike pružati podršku u svim oblastima koje su od važnosti za unapređenje saradnje dve zemlje, kao što je činila i do sada. Ambasadorka Hlavsova naglasila je i da Češka Republika podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji.

Ministar Đorđević istakao je da će i u budućnosti na novoj funkciji težiti da se uspostave odnosi i učvrste veze definisanjem novih oblika saradnje u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva.

Izvor: minrzs.gov.rs