Digitalizacija lokalne samouprave

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srbija će dobiti savremeniju digitalnu lokalnu samoupravu, nova rešenja u oblasti digitalnog marketinga, kao i veći broj obrazovanih IT stručnjaka, predviđeno je Memorandumom koji su danas potpisali ministar Rasim Ljajić i predstavnik ORACLE za Centralnu i Istočnu Evropu Cezare Kapobjanko.

Sporazum predviđa saradnju u oblastima digitalizacije lokalne samouprave, digitalnog marketinga i saradnju na obučavanju novih IT stručnjaka u Srbiji.

Ljajić je posle potpisivanja memoranduma rekao da mu je zadovoljstvo što je Srbija započela partnerski odnos sa jednom od pet najvećih IT kompanija na svetu.

Ministar je naveo da je ORACLE u ovoj godini obučio 275 IT stručnjaka i da sarađuje sa 191 obrazovnom ustavnom u Srbiji.

“Naš plan je da sa 1.500 stručnjaka, koliko Srbija svake godine dobije, taj broj podignemo na 6.000 do 7.000 u narednom periodu, kako bismo uhvatili korak sa vremenom i savremenim svetom”, rekao je Ljajić.

On je naveo da će Srbija imati korist u oblasti digitalnog marketinga, te da će biti prepoznatljivija u svetu, dok će lokalne samouprave digitalizacijom biti u mogućnosti da prate učinak svakog zaposlenog i da mere njegovu efikasnost u državnoj upravi.

Izvor: Tanjug