Delegacija Republike Slovenije u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Republike Slovenije u Srbiji Nj.E. Vladimira Gaspariča, kao i predsednika Državnog saveta Mitju Bervara i počasnog konzula Republike Slovenije u Srbiji Rajka Marića. 

Gradonačelnik je delegaciji iz Republike Slovenije poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio zadovoljstvo povodom njihove posete gradu u vreme održavanja značajne manifestacije, a to je 84. Međunarodni poljoprivredni sajam. Sagovornici su apostrofirali temu poljoprivrede i razmenili iskustva dve zemlje na tom planu, diskutujući o najnovijim tendencijama i primerima iz prakse.

Predsednik Državnog saveta Mitja Bervar je naglasio da je prilikom ove posete Novom Sadu, neizostavna bila i poseta Društvu Slovenaca „Kredarica“ čiji su članovi izrazili veliko zadovoljstvo dvodecenijskom saradnjom sa Gradom Novim Sadom i izrazili nadu da se tako kvalitetna i intenzivna saradnja nastavi i u budućnosti.

Ambasador i gradonačelnik su istakli povezanost Novog Sada sa Mariborom i Ljubljanom, koje spajaju mnogobrojni ekonomski i društveni događaji sa potencijalom nadgradnje u različitim smerovima u budućnosti.

Izvor: Grad Novi Sad