Delegacija Bundestaga nosi dobre utiske iz Beograda

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa delegacijom nemačkog parlamenta – Bundestaga, koju je predvodio poslanik vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Helmut Brant.

Joksimović je ocenila da je poseta predstavnika Bundestaga veoma značajna, pre svega zbog situacije u regionu, nastavka evropskih integracija Srbije i nakon ovonedeljnog susreta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Angele Merkel, kojim je potvrđen nastavak unapređenja bilateralne saradnje i partnerstva dveju zemalja.

Vlada Aleksandra Vučića uspela je da zadrži pozitivan kurs prema nastavku evrointegracija, jer su pregovori sa EU deo sveukupne razvojne politike Srbije, naglasila je ona.

Joksimović je poručila da pozitivan stav Unije o reformama u Srbiji šalje jasnu poruku građanima da je EU suštinski zainteresovana za reforme u našem društvu.

Ona je podvukla i da će Vlada Srbije nastaviti sa realizacijom strateškog interesa države – članstva u EU, kao i da će Evropska unija imati koristi od prijema Srbije u njeno članstvo.

Joksimović je, kada je reč o saradnji u regionu, potvrdila da je naša zemlja otvorena za saradnju radi jačanja regionalne stabilnosti, koja je preduslov razvoja i napretka okruženja.

Izvor: Vlada Srbije