Đanković izabrana za potpredsednicu Komiteta 3 AER

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković izabrana je danas jednoglasno za potpredsednicu Komiteta 3 Skupštine evropskih regija (AER), na plenarnom zasedanju ovog Komiteta u Londonu.

Đanković je istakla da je njen izbor za potpredsednicu ovog radnog tela AER-a još jedno u nizu priznanja Skupštini AP Vojvodine od strane ove organizacije zbog velikog angažmana, partnerskih odnosa sa regijama članicama, kao i posvećenog i dugogodišnjeg rada pokrajinskog parlamenta u okviru AER i njenih radnih tela.

„Rad u okviru Komiteta 3 smo shvatili vrlo ozbiljno jer se ovaj komitet bavi pitanjima mladih, obrazovanja, kulture i jednakih mogućnosti koja su svakako jedan od prioriteta pokrajinske administracije. Naš cilj je da približimo mlade ljude mestima odlučivanja i podignemo njihovu svest o značaju učešća u procesu donošenja odluka, posebno onih koje se tiču njih i njihove budućnosti“, rekla je potpredsednica Đanković.

Ona je dodala i da je predstojeći skup Regionalne mreže mladih, koji Skupština AP Vojvodine organizuje u saradnji sa AER-om od 6. do 9. maja. samo prva u nizu aktivnosti, te da će Skupština AP Vojvodine ostati posvećena i učestvovati u svim aktivnostima koje doprinose stvaranju boljeg, pozitivnog ambijenta za život mladih u oblastima kulture, obrazovanja, zapošljavanja i drugo.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine, koju su činili potpredsednici Damir Zobenica, Aleksandra Đanković i Snežana Sedlar, učestvovala je u Londonu na dvodnevnom plenarnom zasedanju komiteta Skupštine evropskih regija. Vojvodina je od 2002. godine punopravna članica ove najveće i najuticajnije mreže koja okuplja regione i institucije iz 35 zemalja Evrope.

Izvor: Vlada Vojvodine