„Dani Vojvodine“ u Temišvaru

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“ u Temišvaru, otvorena juče u prostorijama Privredne komore Županije Timiš, i ove godine predstavlja mesto susreta turističkih privrednika iz AP Vojvodine i Županije Timiš.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, sa ciljem što efikasnijeg umrežavanja turističkih poslenika dveju zemalja i promocije privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine javnosti i medijima, čiji je evidentan pozitivan ishod povećanje broja rumunskih turista u Vojvodini.

Potpredsednik Đoković je otvorio i poslovni forum, održan pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru i Privredne komore Županije Timiš, čiji je cilj uspostavljanje poslovne saradnje među učesnicima i pronalaženje novih tržišta za njihove turističke proizvode, kao i stvaranje pretpostavki za kreiranje zajedničkog regionalnog proizvoda za veća udaljena tržišta.

Tržište Rumunije je veoma značajno za konceptualizaciju turističke ponude AP Vojvodine, kako zbog činjenice da je Rumunija značajan spoljno trgovinski partner Republike Srbije, tako i zbog podatka da je broj dolazaka turista iz Rumunije u porastu, prevashodno po broju ostvarenih noćenja. Prema podacima kojima raspolaže Privredna komora Vojvodine, za prva tri meseca 2017. godine, Vojvodinu je posetilo oko 15 odsto više turista iz Rumunije, a ostvareno je oko pet odsto više noćenja, u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Vlada Vojvodine