Danas u skupštini konferencija „Ekonomist:Svet u 2017.“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas u Narodnoj skupštini biće održana sedma po redu konferencija „Ekonomist: Svet u 2017″uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića, visokih republičkih i pokrajinskih zvaničnika, ambasadora, ekonomista i privrednika iz zemlje i regiona.

Na otvaranju konferenciji govoriće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić, kao i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Biće nekoliko vrlo zanimljivih panela, a prvi se tiče migrantske krize – godina druga, gde će uvodno izlaganje dati Aleksandar Vulin, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja.

Drugi panel se tiče EU intergracija – kakvi ćemo ući u Evropu i kakva će nas Evropa dočekati, a učesnici su mnogobrojni, od ambasadora Italije u Srbiji Đuzepea Manca, preko predstavnika iz nevladinog sektora do Aleksandre Joksimović iz Centra za spoljnu politiku.

Na konferenciji će biti reči i o energetskoj budućnosti regiona u 2017, kao i o uticaju LGBT prava na razvoj turizma i strana ulaganja.

Skup će biti završen panelom o izazovima demetropolizacije Srbije „Beograd suzama (ne) veruje“.

Konferenciju organizuje Color Pres Grupa, izdavač britanskog magazina The Economist za Srbiju.

Izvor: Tanjug