Danas svečanom povorkom počinje „Gradić fest“

0
Foto: ulicnisviraci.com
Bolnica VITA Novi Sad

Festival uličnih svirača „Gradić fest“ počinje danas od 20 časova svečanom povorkom koja će proći ulicama Novog Sada, od Trga slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Povorku građana i umetnika predvodiće „Flaach Bras Band“ iz Švajcarske, orkestar od 30 limenih duvača koji svira u hodu, a vizuelni segment činiće pet velikih skulptura napravljenih od balona, koje predstavljaju pet zlatnih ptica, simbol mira prisutan na grbu Petrovaradina.

Baloni, koji su često u kolektivnoj podsvesti povezani sa animacijom i zabavom, u ovom slučaju postaju umetničke skulpture velikih dimenzija, koje će sama publika nositi i pokretati tokom povorke.

Program Internacionalnog filmskog festivala „Cinema City“, koji se održava u okviru „Gradić festa“, svečano će biti otvoren dodelom nagrada IBIS Mirjani Karanović i Miodragu Miši Miloševiću za njihov neizmeran doprinos domaćoj kinematografiji.

Nakon toga biće prikazani filmovi „Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića i „Srce od kamena“ islandskog reditelja Gudmundura Arnara Gudmundsona.

Izvor: RTV/Tanjug