Dačić u poseti Norveškoj

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće danas i u četvrtak, 26. i 27. aprila, u zvaničnoj poseti Norveškoj, koja se realizuje na poziv norveškog ministra inostranih poslova Borge Brendea.

Tokom posete Oslu, pored sastanka sa norveškim kolegom, ministar Dačić će posetiti Parlament Norveške gde će se sastati sa predstavnicima Komiteta za spoljnu politiku i odbranu, saopštio je MSP.

Dačić će posetiti Muzej nauke i tehnologije u Oslu gde je postavljena izložba posvećena jugoslovenskim internircima poginulim u Drugom svetskom ratu, gde će imati izlaganje na temu „Srbija u Evropi koja se ubrzano menja“.

Prvi potpredsednik Vlade posetiće i kompaniju Telenor, gde će se sastati sa čelnicima kompanije i zaposlenima koji su državljani Srbije.

Poseta će biti dobra prilika za razgovor o prioritetnim pitanjima za Srbiju, reformskom procesu u cilju uspešne realizacije pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji i dijalogu sa Prištinom.

Posete je znak daljeg jačanja bilateralne saradnje i političkog dijaloga na visokom nivou Srbije sa Norveškom, navedeno je u saopštenju.

Izvor: tanjug