Dačić: Srbija neće zvanično reagovati na izjave Zaeva

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srbija neće zvanično reagovati na izjave lidera SDSM Zorana Zaeva da naša zemlja ima, kako je rekao, nacionalističko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem, rekao je danas prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ocenivši izjavu Zaeva skandaloznom, Dačić je rekao da je to bio ničim izazvan „brutalan nastup“, koji dolazi od nekog ko još nije zvanično imenovan za predsednika makedonske vlade.

Haradinaj je poslednji čovek koji treba da se oglašava

Ramuš Haradinaj je poslednji čovek koji treba da se oglašava, a to što je oslobođen u Francuskoj ne znači da nije počinio ratni zločin, izjavio je danas ministar spoljnih poslova.

Dačić je odgovarajući na pitanja novinara o najnovijim pretnjama Haradinaja premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da se „ne kači s njim“ i da se „ne igra sa Albancima“, rekao da je Haradinaj poslednji čovek koji treba da se oglašava.

I da jesam budući premijer, ne bih vam rekao

Ivica Dačić izjavio je danas da se još nije razgovaralo ko će biti novi predsednik vlade i šaljivo novinarima, na pitanje da li je on budući premijer, odgovorio: „I da jesam, ne bih vam rekao“.

„Biće onako kako je najbolje za Srbiju, a ja sam lično zadovoljan što se tiče mog trenutnog radnog mesta. Mene zanima uloga SPS-a u budućoj vladi“, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug