Dačić na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

0
Bolnica VITA Novi Sad
Vršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće na XXI međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava od 31. maja do 2. juna, a na kojem Republika Srbija ima status zemlje gosta.

 

Pored Dačića, koji predvodi zvaničnu delegaciju Republike Srbije, na forumu će učestvovati i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar privrede Goran Knežević i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Tokom trajanja ovog skupa, Dačić će se sastati sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, predsednikom Vlade Mongolije Džargaltulginom Erdenebatom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Učešće delegacije Republike Srbije na forumu ovakvog renomea nesumnjivo će dati dodatni podsticaj razvoju različitih vidova saradnje kako sa ruskim, tako i sa drugim inostranim partnerima.

Takođe, pažljivo pripreman nastup Srbije, usmeren na predstavljanje naših privrednih potencijala, ima za cilj postizanje konkretnih poslovnih aranžmana i promociju povoljnog poslovnog okruženja na kojem naša zemlja intenzivno radi.

Izvor: Vlada Srbije