Čestitka Medvedeva Vučiću:Želim vam uspeh u Novoj godini, a Srbiji mir i prosperitet

0
2739020 11/16/2015 November 16, 2015. Russian Prime Minister Dmitry Medvedev chairs a meeting of the Russian government at the Gorki residence near Moscow. Ekaterina Shtukina/Sputnik
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitri Medvedev uputio je danas premijeru Aleksandru Vučiću novogodišnju i božićnu čestitku u kojoj izražava uverenje da će dve zemlje tokom 2017. godine praktičnu saradnju zajedničkim naporima podići na kvalitativno novi nivo ističući da to u potpunosti odgovara dugorocnim interesima naših zemalja.

Čestitku Medvedeva danas je Vučiću uručio ruski ambasador Aleksandar Čepurin, a srpski premijer izrazio je veru da će u nastupajućoj godini prijateljstvo Srbije i Rusije dati još više blagodeti narodima dveju zemalja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„U odlazećoj godini, rusko-srpski odnosi zasnovani na trajnim tradicijama prijateljstva, dinamično su se razvijali. Nastavljena je realizacija velikih zajedničkih projekata u ključnim oblastima. Jačale su kulturne, naučne i humanitarne veze“ istakao je Medvedev u čestitki.

„Želim Vam, poštovani gospodine predsedniče Vlade, dobro zdravlje, blagostanje i uspeh u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti, a građanima Srbije – mir i prosperitet“ navodi se u čestitki ruskog premijera Medvedeva.

Premijer Vučić je ruskom narodu, državnom i vojnom rukovodstvu Ruske Federacije, kao i ambasadoru Čepurinu, poželeo da u miru dočekaju Novu godinu i proslave božićne praznike, uz veru da će u nastupajućoj godini prijateljstvo Srbije i Rusije dati još više blagodeti narodima dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Izvor: Informer