Brnabić u dvodnevnoj poseti Briselu

0
Bolnica VITA Novi Sad
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otputovaće sutra u dvodnevnu radnu posetu Briselu, gde će učestvovati na sednici Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET) i imati odvojene sastanke sa najvišim zvaničnicima Evropske unije.

Brnabić će svoju svoju prvu zvaničnu posetu Briselu početi sastankom sa predsedavajućim AFET-u i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a zatim će razgovarati sa predsedavajućim političkoj grupi „Evropska narodna partija“ u EP Manfredom Veberom.

Nakon toga planirano je obraćanje na sednici AFET-a, kao i sastanak evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom,  saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade će se u sredu, 11. oktobra, sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim i sa komesarom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu.

Zvaničnu posetu Briselu Brnabić će završiti odvojenim sastancima sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Sa predsednicom Vlade u poseti Briselu, biće i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR