Brnabić otvorila „Beogradske investicione dane“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvorila je danas regionalni ekonomski forum „Beogradski investicioni dani 2017“, poručivši tom prilikom da je Beograd odlična investiciona destinacija, kao i da Srbija konačno može da investira u mnogo dinamičniji razvoj, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je istovremeno istakla da je ovo veoma važna konferencija, koja svake godine raste, i izrazila zahvalnost gradonačelniku Beograda Siniši Malom na organizaciji ovog skupa.

Ona je uputila poziv investitorima da dolaze u što većoj meri, dodajući da je Beograd fantastično mesto za ulaganje, kao i da je želja da se predstavi i Srbija, koja je puno uložila u svoj razvoj u poslednje tri, četiri godine.

Srbija ima dobre makroekonomske i fiskalne rezultate, pri čemu sada možemo dalje da gradimo i ova vlada konačno može da investira u mnogo dinamičniji razvoj, naglasila je premijerka.

Brnabić je ponovila značaj regionalne staibilnosti i povezivanja jer, kako je dodala, ako region nije stabilan, ni Srbija neće moći da izvuče korist od svega što je do sada uradila.

Ako imamo bilo kakve rizike u regionu, kako je dodala, i na nas će se gledati kao na rizičnu destinaciju. Investitori onda neće dolaziti i međunarodne finansijske institucije neće investirati u projekte u tolikoj meri sa povoljnim kreditima, zbog čega je važno da smo ovde zajedno.Prema njenim rečima, region mora da zajedno radi na svom povezivanju i zajedničkom prosperitetu.

Forum, osim prezentacija investicionih potencijala Beograda i Srbije, ima i radni karakter, pa će biti održani „B2B“ (bussines to bussines) sastanci, a posebno će biti organizovani sastanci sa kompanijama i investitorima koji žele direktno da razgovaraju o mogućim oblicima saradnje.

Fokus ovogodišnjih, trećih po redu, Beogradskih investicionih dana biće na regionalnoj saradnji i povezivanju.

Forum je okupio oko 400 državnika iz zemlje i regiona, lidera i predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, lokalnih samouprava, koji će razgovarati o investicijama u regionu i prilikama za bolju trgovinsku saradnju.

„Beogradske investicione dane“, koji se održavaju u Centru „Sava“, organizuju Grad Beograd, CEDEF i Privredna komora Srbije (PKS).

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR