Brnabić odala počast palim borcima u Batinskoj bici

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić položila je danas venac u Somboru na spomenik palim borcima u Batinskoj bici u Drugom svetskom ratu.

Premijerka Brnabić je zajedno sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, položila venac i na groblju crvenoarmejaca u Somboru.

Srbija ponosno čuva uspomenu na sve heroje Batinske bitke. Hvala vam što ste se hrabro borili za našu slobodu. Ostaćemo dosledni vrednostima za koje ste položili život i nastavićemo da gradimo bolju budućnost, zapisala je premijerka Brnabić u Spomen knjizi.

Brnabić će se danas obratiti i na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 73-godišnjice Batinske bitke i otvaranja obnovljenog Muzeja Batinske bitke na obali Dunava kod Bezdana.

Batinska bitka počela je 11. novembra 1944. godine i druga je po veličini u Drugom svetskom ratu koju su u sadejstvu vodile partizanske i crvenoarmejske jedinice.

Po svom karakteru, operativnim i strateškim ciljevima, organizacionim pripremama i uslovima izvođenja, kao i po obostranom angažovanju snaga, Batinska bitka spada u red velikih ratnih operacija.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR