Brine ćutanje međunarodne zajednice na pretnje Haradinaja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da brine ćutanje međunarodne zajednice na pretnje Ramuša Haradinaja Srbima na KiM, ali i premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Sada se vide da je oslobađanje Ramuša Haradinaja otvorilo Pandorinu kutiju na KiM, Pandorinu kutiju zla, mržnje i pretnji nasiljem od ljudi koji su u prošlosti dokazali da su spremni za najgora nepočinstva“, rekao je Đurić novinarima u Beogradu.

Posebno zabrinjava, kako kaže, to što je međunarodna zajednica ćutala kada je brat Ramuša Haradinaja pretio proterivanjem svih Srba sa KiM ukoliko francuski sud ne oslobodi Haradinaja.

Međunarodna zajednica je ćutala, nastavio je on, i kada je Ramuš Haradinaj pozivao na ponavljanje „hrvatskog scenarija“ – pogroma i masovnog egzodusa srpskog stanovništva, a da se i sada ćuti kada stižu pretnje premijeru Srbije.

„Aleksandar Vučić je izložen pretnjama i napadima zato što je kao političar imao hrabrosti da, za razliku od armije političkih licemera koji samo ćute, iznese istinu na videlo i kaže zločincu da je zločinac“, naglasio je Đurić.

Izvor: Tanjug