Bolja prezentacija Srbije turistima iz Kine

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor o načinima za unapređenje turističke i privredne promocije Srbije na kineskom tržištu.

Delegacija iz Kine, koju je predvodio predsednik ove organizacije Sun Janđun, izvestila je Ljajića o tome da će u oktobru ove godine u Beogradu organizovati manifestaciju pod nazivom „Mis turizma Srbije i Kine“.

Pored toga, kao prateći događaj, biće održan i poslovni forum, uz učešće privrednika iz Kine zainteresovanih za investiranje u našoj zemlji i predstavnika najvećih tamošnjih turoperatera.

Na pomenutom forumu biće predstavljene privredne oblasti i projekti u kojima postoje najveći potencijali za kineska ulaganja, a biće prezentovana i turistička ponuda najpoznatijih destinacija u Srbiji.

Manifestacija „Mis turizma Srbije i Kine“ biće direktno prenošena na nekoj od kineskih televizija sa nacionalnom pokrivenošću, uz očekivanu gledanost od 200 miliona gledalaca, što će biti šansa za presudan iskorak srpske turističke privrede u Kini.

Ljajić i Janđun su izrazili uverenje da će se nakon ove manifestacije znatno povećati broj kineskih turista u Srbiji, koji su, prema podacima Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor, u prošloj godini na putovanja u inostranstvo trošili po 5.000 američkih dolara po jednom turisti.

Izvor: Vlada Srbije