Bezbednost dece za policiju prioritet

0
Bolnica VITA Novi Sad

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da će zbog početka nove školske godine, tokom septembra, više od 1.500 pripadnika saobraćajne policije aktivno sprovoditi kontrolu i regulisanje saobraćaja u zonama osnovnih i srednjih škola.

Rebić, koji je u Osnovnoj školi „Pavle Savić“ prisustvovao predstavi „Pažljivko“ za učenike prvog razreda, ocenio je da je za pohvalu to što u prethodnoj godini nije bilo dece stradale u zonama škola, dodavši da će policija pokušati da raznim aktivnostima nastavi taj trend.

Takođe, on je objasnio da je obučeno više od 1.600 policijskih službenika, koji će biti potpuno spremni da, u dogovoru sa osnovnim školama, praktično već od septembra, u svakom mesecu sprovode po jednu od osam nastavnih tema.

Učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola biće održano osam nastavnih jedinica, sa ciljem da se upoznaju sa pretnjama koje vrebaju, pre svega, od zloupotreba na internetu, kao i narkotika, ali i sa tim kako da se ponašaju u saobraćaju i vanrednim situacijama, naglasio je Rebić.

Prema njegovim rečima, policija će se na kraju školske godine baviti i maturantima, kada će im edukativnim filmovima ukazivati na poželjna ponašanja u toku maturske noći.

Rebić je rekao da će pripadnici MUP-a tokom čitave godine biti prisutni i prilikom odlaska učenika na ekskurzije i nastave u prirodi, kada će kontrolisati tehničku ispravnost autobusa, ali i psihofizičko stanje vozača.

Izvor: Brif.rs