Besplatni pregledi za građane Srbije u nedelju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 15. oktobra od 8 do 16 časova, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U svim opštim bolnicama i domovima zdravlja širom zemlje, kao i u KC Niš, KC Kragujevac, KC Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja termina urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Pored toga, pojedine zdravstvene ustanove koje u skladu sa raspoloživim kapacitetima budu u mogućnosti, u nedelju će obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Detaljan raspored zdravstvenih ustanova biće objavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u ovoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Izvor: zdravlje.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR