Besplatna onlajn obuka iz matematike i programiranja

0

Ministar Mladen Šarčević i upravitelj Fondacije „Centar za mlade talente” Radivoje Stojković potpisali su Memorandum o saradnji za organizovanje besplatnih onlajn obuka iz matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola, navodi se u saopštenju.

Onlajn obuke će biti organizovane tokom školske 2017. i 2018. godine, a jedan od primarnih ciljeva je podizanje nivoa znanja matematike za učenike 5, 6, 7 i 8. razreda osnovne škole, koji bi doprineo lakšoj i boljoj pripremi za upis u srednju školu.

Učenicima osnovnih i srednjih škola se kroz ovakve obuke pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti matematike i programiranja što predstavlja svojevrsnu pripremu za sve buduće studente elektrotehnike, informatike i matematike za brže i lakše usvajanje gradiva na fakultetu.

Program i materijale za obuku sačinila je Fondacija „Centar za mlade talente“ uz pomoć profesora matematike sa Prirodno – matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i profesora srednjih škola. Predviđeno vreme trajanja onlajn obuke je 1.5 do 2 časa nedeljno tokom školske godine. Fondacija već šest godina ima organizuje nastavu u cilju doprinosa razvoju teorijskih i praktičnih znanja iz matematike i programiranja.

Fondacija „Centar za mlade talente” iz Novog Sada organizuje sledeće onlajn kurseve:

1.   ONLINEA – kurs iz matematike namenjen učenicima 5. i 6. razreda osnovnih škola radi podizanja znanja iz matematike i pripreme za upis u specijalna odeljenja 7. i 8. razreda matematičkih gimnazija

2.   ONLINEB – kurs iz matematike namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola radi podizanja znanja iz matematike i pripreme za upis u srednje škole

3.   PMUFO – kurs iz matematike namenjen učenicima III i IV razreda srednjih škola radi pripreme za maturu i upis na fakultete tehničkih i prirodno-matematičkih nauka

4.   Cosnovni – kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju strukturirano programiranje u programskom jeziku C

5.   C++ – kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju objektno orijentisano programiranje u programskom jeziku C++.

Upis za sve kurseve je u toku. Pored časova polaznicima će biti na raspolaganju i pisani materijal preko sajta Fondacije http://www.cmt.edu.rs .

Izvor: cmt.edu.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.