Avion „Er Srbije“ poneo ime Gorana Bregovića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Avion Erbas A319 iz flote kompanije „Er Srbija“, nosiće ime muzičara Gorana Bregovića. Svečanom predstavljanju aviona prisustvovala je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Bregović je time postao peti istaknuti građanin Srbije kojem se zbog doprinosa domaćoj, regionalnoj i svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa „Žive legende“ nacionalne avio-kompanije.

Natpis sa Bregovićevim imenom utisnutim na trup aviona otkrili su, zajedno sa samim muzičarem, Mihajlović, predsednik Nadzornog odbora „Er Srbija“, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Srbije Maja Gojković.

Mihajlović je na svečanosti na Aerodromu „Nikola Tesla“ ukazala na to da je Vlada ponosna na „Er Srbiju“, koja nije samo domaća, već i svetska kompanija, kao što je i Bregović ne samo naš, nego i svetski muzičar.

Ona je, iskazujući zahvalnost Bregoviću na tome što je prihvatio da njegovo ime bude na jednom avionu, izrazila nadu da ćemo imati još živih legendi „Er Srbije“, poput dosadašnjih – Novaka Đokovića, Vlade Divca, Dejana Stankovića i Mikija Manojlovića.

Izvor: Tanjug