Antić: Energetska efikasnost-ključni resurs za budućnost

0
Bolnica VITA Novi Sad

Za podršku projektima energetske efikasnosti škola, vrtića i zdravstvenih ustanova u četiri lokalne samouprave u Srbiji Vlada Švajcarske je donirala 8,8 miliona švajcarskih franaka, a ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da je energetska efikasnost jedan od ključnih resursa za budućnost.

Donacijom Vlade Švajcarske biće urađeni projekti energetske efikasnosti za 18 škola, šest vrtića i dve zdravstvene ustanove u Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu…

Antić najavio razgovore sa Energetskom zajednicom

Ministar rudarstva i energetike najavio je razgovore sa predstavnicima Sekretarijata Energetske zajednice u nastojanju da se reše otvoreni problemi i nađu balansirana rešenja u dostizanju energetskih direktiva i standarda EU.

„Svako rešenje mora da balansira realnu situaciju i naše mogućnosti i zahteve druge strane. Do sada smo uvek uspevali da pronađemo balans. Ja ću biti apsolutno posvećen i trudiću se maksimalno da nađemo te balanse“, rekao je Antić novinarima nakon potpisivanja Sporazuma za „Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji“.

Izvor: Tanjug