Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća premijerki Velike Britanije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća premijerki Velike Britanije Terezi Mej, povodom terorističkog napada u Mančesteru.

„Ožalošćeni smo i užasnuti vešću o napadu koji se dogodio na koncertu u Mančesteru. Nedužne žrtve ovog nečovečnog akta nas opominju na to da mržnja i nasilje mogu da se pojave svuda i uvek. Zato moramo da budemo ujedinjeni u odbrani civilizacijskih vrednosti od mračnih snaga, a radi pravednog cilja – budućnosti oslobođene straha od terorizma“, ističe se u telegramu saučešća.

Gojković uputila saučešće povodom napada u Mančesteru

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsednicima Donjeg i Gornjeg doma Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Džonu Berkovu i Lordu Fauleru, povodom napada u Mančesteru.

„Sa velikom tugom primili smo vest o aktu terorizma tokom koncerta u Mančesteru, u kojem su živote izgubili nedužni građani. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća Vama i svim članovima vašeg Parlamenta“, navodi se u telegramu.

Vulin izrazio saučešće Kifu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uputio je danas britanskom ambasadoru u Srbiji Denisu Kifu telegram saučešća povom terorističkog napada u Mančesteru.

„Povodom teškog incidenta, terorističkog napada koji se sinoć dogodio u Mančesteru, u kome su mladi ljudi izgubili živote, narodu, vladi Velike Britanije i vama u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svoje ime upućujem izraze najdubljeg i iskrenog saučešća“, rekao je on.

Izvor: Tanjug