Adrani: Nova škola za bolje rezultate

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima posetili su danas Osnovnu školu ”Dragan Marinković” u selu Adrani, u Kraljevu, koja je u potpunosti obnovljena i dograđena y septembru prošle godine.. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su iz Fonda Solidarnosti Evropske Unije (8,5) miliona dinara i budžeta Grada Kraljeva (milion dinara).
Statistika kaže da se u novom ambijentu deca bolje osećaju i bolje uče, rekao je ministar Šarčević i naglasio da veruje da će uskoro biti rešen i problem fiskulturne sale. Zgrada škole u Adranima datira iz 19.veka. Škola je sanacijom osim na funkcionalnosti dobili i 200 kvadratnih metara nove površine, napravljeni su novi toaleti za učenike i nastavnike, nove kancelarije i učionica.

Vrednost objekata koji su u nekoj fazi realizacije je četiri milijarde dinara, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. On je istako da će se posao nastaviti sve dok ne bude obnovljena svaka škola, vrtić, ambulantna i dom zdravlja, kojima je potrebna obnova.

Izvor: Ministarstvo prosvete