Vučić danas i sutra u Sarajevu s državnim vrhom BiH

0
vucic
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Bosni i Hercegovini, gde će se sastati sa predsedavajućim Predsedništvom BiH Draganom Čovićem, kao i članovima Predsedništva, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, programom posete planirano je da se predsednik Vučić sastane sa rukovodstvom Istočnog Sarajeva i da obiđe radove na izgradnji Javno-zdravstvene ustanove „Bolnica Istočno Sarajevo“.

Bošnjački član Predsedništva BiH je, uoči susreta sa Vučićem, izjavio da predsednika Srbije vidi kao političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju.

„Imaćemo tet-a-tet sastanak. Otvorićemo neka pitanja koja su možda osetljiva. Vidim Vučića kao jednog pragmatičnog i sposobnog političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju“, kazao je Izetbegović za televiziju N1.

Predsednik Vučić posetiće i Hram rođenja presvete Bogorodice – Sabornu crkvu u Sarajevu, gde će se sastati sa Mitropolitom dabrobosanskim g. Hrizostomom.

Drugog dana posete, razgovaraće sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić sastaće se i sa predsedavajućim Savetu ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Izvor: Tanjug