Aleksandar Vučić boraviće danas u Briselu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće odvojene sastanke sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom danas u Briselu.

Vučić će sa Mogerini razgovarati u podne u sedištu Evropske komisije u Briselu. Diplomatski izvori iz kancelarije visoke EU predstavnice navode da će osnovne teme razgovora biti odnosi Srbije i EU, napredak Srbije na putu ka članstvu u Uniji, situacija u regionu kao i dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji se odvija uz posredovanje Mogerinijeve.

Posle podne, u sedištu NATO u Briselu, predsednik Vučić imaće bilateralni sastanak sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom, i učestvovati na sastanku Severnoatlantskog saveta.

Pred posetu predsednika Srbije sedištu NATO diplomatski izvori Tanjuga u Briselu navode da između Srbije i Alijanse nema „gorućih pitanja“ i da je reč o sastanku u okviru „kontinuirane saradnje na najvišem nivou“.

Pored partnerske saradnje Srbije i NATO, očekuje se da će teme razgovora predsednika Srbije sa Stoltenbergom i 29 ambasadora zemalja članica Alijanse biti i situacija u regionu, unutrašnje reforme u Srbiji kao i odnosi Beograda sa Moskvom.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR