Vlada će nastaviti sa podrškom paraolimpijcima Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su srpski paraolimpijci pokazali šta znači hrabrost, upornost i predan rad, i dodala da će Vlada nastaviti da im pruža podršku i pomoć kako bi dobili bolje uslove za treniranje.

Brnabić je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, primila Miloša Zarića, Željka Dimitrijevića i Miloša Mitića, koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraatletici u Londonu.

Ona je na prijemu u Vladi Srbije iskazala zahvalnost paraolimpijskim sportistima na tome što našoj zemlji priređuju uspehe i što od nje prave zemlju sporta.

Udovičić je istakao da su rezultati koje ostvaruju paraolimpijci za poštovanje, i naglasio da su oni veliki sportisti i idoli svima.

Ðorđević je najavio da će Vlada Srbije sa još većim učešćem nastaviti da pomaže paraolimpijcima jer su oni pravi primer kako se bori za Srbiju.

Miloš Zarić je osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević u bacanju čunja, dok se Miloš Mitić izborio za bronzano odličje u bacanju čunja.

Paraolimpijci su premijerki i ministrima poklonili majice reprezentacije Srbije sa svojim potpisima, a susretu je, pored sportista, selektora i njihovih trenera, prisustvovao i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Izvor: Vlada Srbije