Vaterpolisti Srbije osvojili bronzu na SP

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u meču za treće mesto savladala Grčku 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srpski tim uspeo je da se psihološki oporavi posle poraza od Hrvatske u polufinalu i novom pobedom nastavi kontinuitet medalja na velikim takmičenjima, na 10. uzastopnom.

Udovičić čestitao vaterpolistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitiku vaterpolistima koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

„Neverovatan niz, do sada nepoznat svetskoj sportskoj istoriji, osvajanja medalja naših vaterpolista ne prestaje! Čestitam osvajanje svetske bronzane medalje šampioni, desete u kontinuitetu bez prekida sa olimpijskih, svetskih i evropskih takmičenja!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je Ministarstvo.

Gojković čestitala vaterpolistima

Predsednica Nardne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je vaterpolistima na osvajanju bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

„Čestitam vam na osvajanju bronzane medalje. I na ovom takmičenju ste posvećenom i timskom igrom na najbolji način predstavljali Srbiju u duhu trofejne tradicije našeg vaterpola“, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izvor: Tanjug