Uručene novčane nagrade mladim sportistima

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručio je danas sa svojim saradnicima novčane nagrade sportistima mlađih uzrasnih kategorija i njihovim trenerima, koji su tokom ove godine ostvarili značajan sportski rezultat na zvaničnim takmičenjima i osvojili medalje na prvenstvima Evrope i sveta.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu novčane nagrade najuspešnijim sportistima i trenerima dodeljuje na kraju svake kalendarske godine. Ove godine dodeljeno je 29 nagrada za sportiste i 10 nagrada za trenere, u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara: nagrade u iznosu od 41 hiljade dinara dobili su sportisti i njihovi treneri olimpijskih sportova, dok su nagrade od 30 hiljada dinara pripale sportistima i trenerima neolimpijskih sportova.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez rekao je da je podrška mladim sportistima i njihovim trenerima koji su vrhunske rezultate ostvarili na međunarodnim takmičenjima i čast i obaveza, zato što put ka vrhunskom sportskom rezultatu nije jednostavan i zato što ga čine i pobede i porazi.

„Biti sportista predstavlja posebnu misiju u društvu i spremnost na predan i sistematičan rad, često pun odricanja. Biti sportista, znači doneti odluku da budeš dobar uzor i da daješ uvek sve najbolje od sebe“, poručio je Batez.

Ove godine, juniori i mlađi seniori medalje su širom sveta osvajali u brojnim sportskim disciplinama: rvanju, streljaštvu, plivanju, kajaku, džudu, veslanju, dizanju tegova, kik boksu, karateu, stonom tenisu, kuglanju i vazduhoplovstvu.

„Ovi uspesi su dokaz da je sport u Vojvodini rudnik dobrih rezultata, a mi sportisti ćemo se truditi da i u budućnosti bude tako“, rekao je Miodrag Jotić, jedan od nagrađenih trenera, poznati sportista i trener Kluba borilačkih veština „Vojvodina – Veletabak“ iz Novog Sada, koji se u ime nagrađenih zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport na tome što je rad mladih sportista i njihovih trenera prepoznat i vrednovan.

Izvor: Brif.rs