Svečani doček: Sledeći put slavimo zlato

0
Bolnica VITA Novi Sad

Košarkaši Srbije su po ko zna koji put obradovali naciju. Sa Evropskog prvenstva su se vratili sa srebrom, ali je njihov uspeh ravan osvajanju titule zbog okolnosti pod kojima su došli do medalje i zato im je od 19 časova bio priređen doček za pamćenje na balkonu Skupštine grada.

U predivnoj atmosferi dočeni su uz muzičku podlogu i nastupe „Amadeus bend“ i grupe „THC“, a na platou je bilo više od 20.000 ljudi. Vijorile su se srpske trobojke, orilo se „Srbija, Srbija“, skandiralo se „šampioni, šampioni“ i nestrpljivo se čekali junaci i svi su dobili ovacije koje će zauvek pamtiti.

Tačno u 19 časova pojavili su se na balkonu i redom su najpre izlazili članovi stručnog štaba, pa igrači i na kraju predsednik KSS Predrag Danilović i selektor Aleksandar Đoređvić, koji se prvi obratio prisutnima:

„Hvala vam na podršci, bio je to vetar u leđa koji nam je pomogao da dođemo do medalje. Ali, hvala ovim momcima, to je 12 legendi srpskog sporta i košarke, 12 legendi svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, oni su to zaslužili, neizmerno im hvala. Ja sam najponosniji Srbin u ovom trenutku, jer me ovi momci čine ponosnuim i presrećnim“ rekao je Đorđević.

Mnogim košarkašima ovo je bio prvi doček na legendarnom balkonu, a neki od njih su prilično emotivno doživeli izlazak pred više od 20.000 ljudi.

Izvor: kss.rs