Sredstva za projekte namenjene mladima na lokalu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić potpisao je danas ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave, na osnovu rezultata Konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Udovičić je izrazio uverenje da će aktivnosti koje će se, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sprovoditi u odabranim gradovima i opštinama koje imaju osnovanu kancelariju za mlade u potpunosti odgovoriti na potrebe mladih iz ovih sredina.

On je potvrdio da će resorno ministarstvo, kao i do sada, pružati neophodnu finansijsku, stručnu i savetodavnu podršku svim lokalnim kancelarijama za mlade.

U 20 gradova i opština širom Srbije, i ove godine biće realizovani projekti uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta od 31 milion dinara.

Ti projekti namenjeni su zapošljavanju mladih i podsticanju omladinskog preduzetništva, stvaranju uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, upražnjavanju zdravih stilova života, podsticanju aktivnog učešća mladih u društvenim procesima, procesima donošenja odluka i razvoju servisa u lokalnim sredinama.

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima.

Ministarstvo je, uključujući i danas potpisane ugovore, do sada kroz 15 konkursa sa oko 301 milion dinara finansiralo 481 projekat jedinica lokalnih samouprava namenjenih izradi i sprovođenju lokalnih akcionih planova za mlade i podsticanju razvoja lokalne omladinske politike, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Izvor: Vlada Vojvodine