Srbije danas završava zajedniči rad sa mađarskim vaterpolistima

0
Bolnica VITA Novi Sad

Reprezentacija Srbije danas završava zajedniči rad sa mađarskim vaterpolistima u Kečkemetu kao priprema za Svetsko prvenstvo u Budimpeši.

Jaki treninzi i sparinzi pokazali su selektorima Dejanu Saviću i Marcu Tamašu da sa optimizmom mogu da očekuju planetarni šampionat u Budimpešti koji počinje 15.jula.

Golman „delfina“ Branislav Mitrović, koji brani u mađarskom Egeru, veoma dobro poznaje jednog od glavnih rivala Srbije u borbi za odbranu zlata.

„Izabrali smo pravog sparing partnera. Mađari prave novu ekipu, sa novim selektorom i želja igrača je da se na svakom treningu dokažu. Nama je svaki sparing po intezitetu sličan pravoj utakmici i iz svakog moramo da izvučemo pouke jer vremena nema puno“, rekao je Mitrović.

Selektor Mađarske Tamas nije nije krio zadovoljstvo urađenim u radu sa olimpijskim, svetskim, evropskim i prvakom Svetske lige.

„Znamo zašto smo izabrali Srbiju. Na prvom treningu je naše izdanje bilo bolje, ali moramo da priznamo da su na drugom oni bili kvalitetniji. Idemo dalje“, poručio je on.

Srpski vaterpolisti od sutra samostalno nastavljaju rad u Kečkemetu, a povratak u Beograd planiran je za nedelju.

Izvor: Tanjug