Srbija sa jakim timom u kvalifikacijama za Mundobasket

0
Bolnica VITA Novi Sad

Spisak 24 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo saopšti će selektor Aleksandar Đorđevići 6. novembra, i da će na njemu biti i oni koji igraju Evroligu, rekao je Jovica Antonić, pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije.

“Stefan Jović i Milan Mačvan su sigurni, Stefan Birčević takođe, iz Kine dolazi Miroslav Raduljica. Selektor je u kontaktu sa svim igračima, kakvo će biti rešenje, ne znam, oni nemaju dilemu, ali klubovi odlučuju”, izjavio je Antonić na konferenciji za medije u Kući košarke.

Paradoksalna situacija nastala je zbog sukoba na relaciji FIBA – Evroliga, a prvi čovek Saveza Predrag Danilović ističe da moraju da budu spremni za “kvalifikacione prozore”.

“Reprezentacija ima rezultate i zaslužuje podršku svih nas. Pozivam navijače da dođu, da ispune dvoranu, verujem da ćemo igrati u najjačem mogućem sastavu i da ćemo startovati pobedama protiv Austrije i Gruzije”, rekao je Danilović.

Srbija 24. novembra u dvorani Aleksandar Nikolić dočekuje Austriju, a tri dana kasnije, na istom mestu, gostuje Gruzija.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR