Počinje Svetski kup u veslanju na Adi

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srbija će na predstojećem Svetskom kupu u veslanju na Adi Ciganliji nastupiti sa pet posada, a prvi na stazu će Miloš Stanojević, koji nastupa danas od 10.20 sati veslati u kvalifikacijama skifa za lake veslače zajedno sa posadama Slovenije, Češke i Austrije 2.

Tri prvoplasirana čamca idu direktno u polufinale, koje je na programu u subotu od 10.40.

Dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik nastupiće od 10.35 u konkurenciji posada Švajcarske, Mađarske i Poljske 2. Takođe prva tri mesta vode u polufinale (subota 14 sati).

Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić i Damjan Lazić od 10.55 sati veslaće u kvalifikacijama gde će im rivali za jedno mesto koje direktno vodi u finale (nedelja, 12,48) biti posade Španije, Švajcarske, Holandije 2, Belorusije i Češke 2.

Marko Marjanović u skifu nastupiće od 11.35 u kvalifikacijama gde će se zajedno sa posadama Mađarske, Azerbejdžana, Brazila, Holandije 1 i Litvanije boriti za dva mesta u polufinalu (subota od 15.03).

Na kraju, dubl skul za lake veslače Petar Jovanović i Marko Jošić veslaće u kvalifikacijama od 11.45 sati za jedno od prva dva mesta koja vode u polufinale (subota od 15.17) sa posadama Velike Britanije 1, Portugalije 1, Portugalije 2 i Belgije.

Izvor: Tanjug