Peruničić u posetio SC Tikvara u Bačkoj Palanci

0
Bolnica VITA Novi Sad

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić posetio je Sportsko rekreativni centar Tikvara u Bačkoj Palanci.

O razvoju sporta i sportskoj bazi na lokalu razgovarao je sa predsednikom opštine Bačka Palanka Branislavom Šušnicom i sportskim radnicima.

Jedan od razloga posete državnog sekretara za sport Predraga Peruničića Ustanovi za sport i rekreaciju Tikvara u Bačkoj Palanci je implementacija Zakona o sportu čija je primena započela u punom kapacitetu. Osnovni cilj Ministarstva za sport je jedinstven sistem funkcionisanja sporta od lokalnog do republičkog nivoa.

Sportska hala u okviru Sportsko rekreativnog centra Tikvara u Bačkoj Palanci okuplja brojne sportske klubove na jednom mestu. Svi termini koje imaju na raspolaganju za treninge su besplatni.

Opština Bačka Palanka svake godine povećava ulaganja u sport, a ove godine je iz opštinskog budžeta za projekte iz oblasti sporta izdvojeno 33 miliona dinara.

Prilikom posete Bačkoj Palanci državni sekretar je razgovarao i sa sportskim radnicima, trenerima, igračima i profesorima fizičkog vaspitanja.

Ministarstvo omladine I sporta planira u narednom periodu obilazak svih školskih sala za fizičko vaspitanje i ulaganja u sportsku infrastrukturu i rekvizite u cilju proširenja sportske baze koje počinje od školskog sporta.

Izvor: RTV