Odbojkaši Vojvodine kreću na pripreme u Grčku

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prvotimci Vojvodine NS seme posle nekoliko dana provedenih u Novom Sadu ponovo kreću na put. Crveno-beli u četvrtak ujutru odlaze u Grčku, gde ih očekuje mini turneja u sklopu trećeg dela priprema za novu sezonu.

„Praktično ovo je treći, završni deo. Prvi deo smo najviše bazirali na fizičkoj pripremi i taktici, u drugom delu smo tome priključili i utakmice, a sada se najviše okrećemo uigravanju, naravno uz održavanje baze. Moram da kažem da smo za ovih nekoliko dana kod kuće odradili dobar posao, dobili smo dva pojačanja i hvala upravi koja je imala sluha za naše želje. Stigli su nam Vemić i Stevanović, to je za nas jako važno, posebno za mlade igrače, koji će uz njih lakše sazrevati i imati više motiva. Drago mi je što su s nama u Dobriču bili i novi mladi igrači, dobro smo ih osmotrili, a oni su mogli mnogo toga da nauče“ ističe šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

U Grčkoj Vojvodinu čekaju teške utakmice, a u Novi Sad se ekipa vraća 2. oktobra.

„Biće to ozbiljni testovi, što je jako dobro da vidimo gde smo. Idemo najpre u Solun, gde ćemo sa PAOK-om odigrati jednu zatvorenu i drugu otvorenu utakmicu. Zatim brodom iz Atine idemo na Siros, igraćemo sa domaćinima i ići ćemo s njima na jedno malo ostrvo, na otvaranje hale. Tamo ćemo igrati na turniru opet sa PAOK-om, Sirosom i čini mi se sa jednom rumunskom ekipom. Dakle, biće ovo prava igračka turneja, manje će se trenirati, mislim da će nam biti lepo, a ja igračima obećavam da ćemo bar jedan dan otići na plažu“ sa osmehom je završio Osmankač.

Po povratku, Vojvodina će u Novom Sadu biti organizator tradicionalnog međunarodnog turnira „Memorijal Žarka Petrovića“ i to će ujedno biti uvertira u novu sezonu.

Izvor: Brif.rs