Nastavak podrške države srpskim paraolimpijcima

0
Foto: www.facebook.com/MinistarstvoOmladineISporta
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas srpske paraolimpijce, kojima su tom prilikom izrazili zahvalnost zbog šest medalja osvojenih na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Brnabić i Udovičić su na prijemu u Vladi Srbije ocenili da je reč o istorijskom rezultatu, i poručili da su ti sportisti na pravi način predstavljali svoju zemlju.

Svaka vam čast, hvala vam puno. Vi ste pravi šampioni, kao zemlja pravimo velike uspehe. Srbija će vam dati još veću podršku, naglasila je premijerka.

Udovičić je podsetio na to da su srpski paraolimpijci posle rekordnih finala sada došli i do rekordnih medalja.

U ime reprezentacije, Borislava Perić Ranković je Brnabić i Udovičiću uručila majicu sa slikom paraolimpijaca i njihovim potpisima.

Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji srpski paraolimpijci osvojili su šest medalja, među kojima su zlatne u ženskoj ekipnoj konkurenciji (Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Biljana Ubović) u stonom tenisu i Perić Ranković u klasi T5.

Bronzu su osvojili Mitar Palikuća, Miroslav Horna i Milan Zelen u klasi T5, Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T2, kao i pojedinačne Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR