Milica Mandić prvakinja sveta

0
Bolnica VITA Novi Sad

Reprezentativka Srbije Milica Mandić postala je prvak sveta u tekvondou, pošto je u finalu turnira u Južnoj Koreji savladala branioca titule i olimpijsku šampionku iz Rija domaću takmičarku Hje-ri Oh 17:13.

Mandić, olimpijska pobednica iz Londona, donela je Srbiji drugo zlato u Mudžuu, posle Vanje Stanković (do 49 kg), osvojivši svoju drugu svetsku medalju nakon bronze pre šest godina, takođe u Južnoj Koreji.

Udovičić: Mandićeva ulazi u anale svetskog sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovicih čestitao je danas Milici Mandić, koja je na prvenstvu sveta u tekvondou osvojila šampionsku titulu.

„Naše tekvondistkinje suvereno najbolje na planeti! Svetsko zlato i za našu Milicu Mandić, našu veliku šampionku! Čestitam Milici ovaj uspeh za anale svetskog sporta i kao ministar u ime Vlade i kao bivši kolega jer znam koliko je Milica želela da posle olimpijskog zlata u Londonu osvoji i svetsku krunu! Svaka čast Milice! Čestitam i tvom sjajnom treneru Draganu Joviću, stručnom štabu i savezu!“, navodi se u čestitki ministra.

Vučić čestitao Milici Mandić zlatnu medalju 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskoj reprezentativki Milici Mandić osvajanje titule prvaka sveta u tekvondou na šampionatu u Južnoj Koreji. „Upućujem najiskrenije čestitke našoj Milici Mandić na osvajanju titule prvaka sveta u tekvondou.

Izvor: Tanjug