Kipngetič Katam iz Kenije i Olivera Jevtić pobednici 30. Beogradskog maratona

0
Bolnica VITA Novi Sad

Kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam i sroska reprezentativka Olivera Jevtić pobednici su 30. jubilarnog Beogradskog maratona, koji je održan danas uz učešće više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja.

Kipngetič Katam je stazu od 42 kilometra i 195 metara pretrcao u vremenu od dva sata, 21 minut i 11 sekundi. Srpski predstavnik Darko Živanović završio je na drugoj poziciji (2:30,14), dok je treći takođe Kenijac Kenedi Kipruto Majo (2:33,40). Jevtić je stazu pretčala za dva sata, 37 minuta i 59 sekundi.

Makedonac Ivanovski pobednik polumaratona

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobednik je trke u polumaratonu na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu.

Ivanovski je deonicu od 21 kilometar istrčao u vremenu od sat vremena i 10 minuta.

Perunović odbranila titulu u ženskom polumaratonu

Atletičarka iz Crne Gore Slađana Perunović drugu godinu zaredom trijumfovala je u polumaratonskoj trci u Beogradu u ženskoj konkurenciji.

Perunović je na 30. Beogradskom maratonu slavila u vremenu od 1 sat, 21 minut i 40 sekundi.

Mali istrčao polumaraton: Osmesi iz Beograda otišli u svet

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istrčao je polumaratonsku trku na 30. Beogradskom maratonu u vremenu od dva sata i četiri minuta, ali i promovisao zdrav stil života kao jedan od aktera spektakla u Beogradu.

„Prvi put sa učestvovao u polumaratonu, prošle godine nisam imao priliku zbog upale pluća i obećao sam da ću ove biti na stazi. Uspeo sam da dođem do dobrog rezultata, ali najbitnije je da smo videli gomilu nasmejanih ljudi i da je lepa slika otišla iz Beograda u svet“, rekao je Mali novinarima posle trke.

Šapić popravio lični rekord: Trčanje preporučujem svima

Nekada najbolji vaterpolista na svetu Aleksandar Šapić, trenututno predsednik opštine Novi Beograd, popravio je danas licni rekord u polumaratonskoj trci.

„Lepo i prijatno je bilo za trčanje. Oborio sam lični rekord od 1:41, iako je staza teška, čini mi se zbog mosta na Adi“, rekao je Šapić novinarima posle trke, dodavši da mu je preveliki zalogaj da istrči maraton zbog konstitucije.

Vesić: Beogradski maraton jedan od najboljih u Evropi

Iz Beograda će danas biti poslata lepa slika u svet, jer će Beogradski maraton ove godine oboriti rekorde po broju učesnika, ali i ostati upamćen po novoj trasi koja promoviše delove grada koji do sada nisu bili zastupljeni u ovoj manifestaciji, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je naglasio da se ove godine trči novom trasom preko Mosta na Adi, delom i preko Gazele, što to će svakako izazvati promene u saobraćaju o čemu su građani blagovremeno obavešteni.

Izvor: Tanjug