Fudbaleri Srbije u petak gostuju u Austriji

0
Bolnica VITA Novi Sad

Fudbaleri Srbije u petak gostuju u Beču, gde bi ih pobeda odvela direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

„Orlovi“ su lideri Grupe D sa 18 bodova, tri više od Velsa, a četiri od Republike Irske. Pobeda na „Ernest Hapelu“ značila bi osvajanje grupe i direktan plasman.S obzirom na dosadašnje nastupe našeg tima i prethodni duel sa Austrijom, ističe se jedan ključni faktor pred ovu utakmicu – odbrana.

Bečka policija, povodom utakmice između fudbalskih reprezentacija Austrije i Srbije na bečkom stadionu „Ernst Hapel“, upozorava navijače na Zakon o javnoj bezbednosti.Prema tom Zakonu pristup mestu održavanja utakmice, za vreme trajanja kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2018, dopušten je samo onim ljudima koji dozvole pretres odeće i stvari koje nose sa sobom.

Organi službe javne bezbednosti ovlašćene su da pretresu odeću i stvari koje sa sobom nose ljudi koji žele pristup ovoj manifestaciji.

U slučaju odbijanja pretresa odeće i stvari, organi službi javne bezbednosti ovlašćene su da tim ljudima uskrate prisustvo utakmici.

Ovo uskraćivanje pristupa utakmici, kako se navodi u zakonu, organi službe javne bezbednosti mogu, prema 50 Zakona o javnoj bezbednosti, da sprovedu i putem prinude.Po osnovu ovog razloga ne postoji pravo na povraćaj cene ulaznice od strane države Austrije.

Utakmica između Austrije i Srbije u Beču igra se sutra od 20.45 u pretposlednjem kolu D kvalifikacione grupe za Mundijal u Rusiji.

Izvor: RTV/Tanjug

POSTAVI ODGOVOR