Crno-beli na putu za Bilbao

0
Foto: kkpartizan.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Večeras od 20:30 časova, igraće se utakmica 3. kola C grupe Evrokupa između Bilbaa i Partizana.

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić kaže da će gostovanje španskom Bilbau, gde će biti bez najvećeg pojačanja Samarda Semjuelsa, biti dobra škola za njegovu ekipu.

“Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih ce biti veoma teško da se igra. Biće dobra škola za naše mlade igrače koji će dobiti šansu da steknu iskustvo i pokažu napredak u odnosu na početak sezone”, rekao je Nikolić za klupski sajt.

Nikolić je poručio da će centar sa Jamajke Semjuels propustiti 3. kolo Evrokupa i ostati u Beogradu.

“Samardo će da radi po posebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu. I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice”, istakao je Nikolić.

Za razliku od Semjuelsa, u Bilbau će nastupiti Marko Čakarević koji se oporavio od povrede nakon što je propustio obe utakmice u Evropi.

“Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala”, zaključio je Čakarević.

Izvor: Tanjug