Zakazana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će u subotu, 22. oktobra, u Novom Sadu biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, na kojoj će biti razmatrana pitanja koja se tiču bržeg ekonomskog razvoja pokrajine, budžeta za narednu godinu, velikih zajedničkih investicija i pitanja razvoja manje razvijenih opština u Vojvodini.

„Pokrajinska vlada je započela pripreme za ovu sednicu, koju doživljavamo kao veliku šansu za Vojvodinu i utemeljenje nove politike okupljanja oko projekata koji doprinose ubrzanom ekonomskom razvoju“, naveo je Mirović.

Resorni ministri i pokrajinski sekretari imaće priliku i obavezu da, nakon utvrđivanja zajedničkih planova na sednici 22. oktobra, intenziviraju aktivnosti koje će dovesti do konkretnih investicija lokalnog, regionalnog i nacionalnog značaja u Vojvodini, kazao je Mirović.

„Razgovaraćemo i o aktuelnoj političkoj situaciji, elementima za očuvanje stabilnosti i svim vrstama podrške politici koja ima rezultat i od koje i građani koji žive u Vojvodini mnogo očekuju“, rekao je Mirović.