Zakazana nova sednica Skupštine Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je 3. sednicu redovnog zasedanja Narodne skupštine za utorak, 25.oktobra, sa 13 tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu, kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Koreje, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za budžetsku podršku, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 1830 (2014) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora „Apeks zajam za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/B“ između Republike Srbije i Evropske investicione banke i Narodne banke Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Program modernizacije i optimizacije javne uprave) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 1768 (2012) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Fonda za zapadni Balkan, sa Statutom Fonda za zapadni Balkan, koje je podnela Vlada.

Na dnevnom redu biće Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2016. godini, Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2016.

Narodni poslanici razmatraće i predloge odluka o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Socijaldemokratska partija Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka, Dosta je bilo.

Sednica će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Tanjug