Vučićevi vanredni parlamentarni izbori izazvali paniku u opoziciji

0
Bolnica VITA Novi Sad

Najava da bi premijer Aleksandar Vučić istovremeno sa predsedničkim izborima za nedelju 9. aprila 2017. godine mogao da raspiše i vanredne parlamentarne izbore, izazvala je neviđenu paniku u redovima opozicije.

Ovaj neočekivani i za mnoge šokantan Vučićev potez, potpuno je poremetio već razrađene planove njegovih političkih rivala čija se strategija zasnivala samo na predsedničkim izborima.

Uz podršku zapadnih službi i medijsko-propagandne mašinerije, takozvani opozicioni lideri su nedeljama unazad pripremali scenario za sigurnu pobedu na predsedničkim izborima, piše Srbija Danas.

Međutim, posle najnovijih informacija, plan opozicije je praktično pao u vodu jer će sada fokus biti na parlamentarnim izborima zbog kojih će sve veće stranke morati da izađu na izbore sa svojim predsedničkim kandidatom.

„Opozicija bukvalno ne zna šta je snašlo! Ovo je klasični šah-mat! Pa, ljudi, oni su imali sve spremno, čak je i Saša Janković pristao da podrži Jeremića“, objašnjava sagovornik i navodi da sada sve velike stranke odjednom moraju da se preorijentišu na parlamentarne izbore.

Direktor marketinške agencije “Partner“ Miroslav Šutić ocenjuje da je vest o mogućem održavanju parlamentarnih izbora pravi zemljotres kod suparnika vladajuće koalicije.

„Većina njih sada nema vremena ni snage da razmišlja o zajedničkom predsedničkom kandidatu, već svu energiju moraju da usmere ka prelasku cenzusa. To je sjajan korak Vučića i SNS, na koji opozicija nema dobar odgovor“, ističe on.

Izvor: Srbija Danas