Vučić: Srbija neće menjati svoje prioritete i ciljeve

0
vucic
Bolnica VITA Novi Sad
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova Delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština, kao i o izveštaju o poglavljima 23 i 24.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa Evropskom unijom, kao i povećanjem investicija iz EU.

On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije, istakao je premijer Vučić.

Premijer Vučić je obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Otpravnik poslova Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija.

Ambasadore EU su takođe zanimali planovi budućeg predsednika Srbije i prioriteti u budućem radu.

Mesto Srbije je u Evropi i trebalo bi da iskoristite predsednički mandat da toj evropskoj kući stvorite što bolje uslove za Vašu zemlju, zaključili su evropski ambasadori.

Odgovarajući na pitanja evropskih ambasadora o planovima i ključnim ciljevima za koje će se zalagati tokom svog predsedničkog mandata, premijer Vučić je istakao:

Srbija neće da menja svoje prioritetne ciljeve. Stoga ću kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja.

Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlju, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlji, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bolje atmosfere u Srbiji, zaključio je premijer Vučić.

Sastanku su prisustvovali i ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izvor: Vlada Srbije