Vučić razgovarao danas u Njujorku sa Elizabet Milard

0
Bolnica VITA Novi Sad

Visoka zvaničnica Stejt departmenta Elizabet Milard istakla je, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandromu Vučićem, da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna, da su SAD spremne da pomognu Srbiji na EU putu, i da očekuju rešavanje otvorenih pitanja.

Predsednik Vučić sastao se u Njujorku, gde boravi na zasedanju Generalne skupštine UN, sa višim zamenikom pomoćnika Državnog sekretara SAD, Elizabet Milard, i obostrano je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.

Predsednik Vučić je, navedeno je u saopštenju, naglasio da spoljno-politički prioriteti Republike Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom u cilju iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile pođednako zadovoljne ili nezadovoljne. Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora.

Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da na tom planu pomognu Srbiji.

Vučić će se sastati danas sa generalnim sektretarom UN Antoniom Guterešom, a u toku boravka u Njujorku, obratio se, prvi put kao predsednik Srbije, u Generalnoj skupštni i imao više sastanaka i razgovora sa svetskim i evropskim, kao i loiderima regiona, a najzanačajniji svakako sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Rusije Segrejom Lavrovim. . .

Izvor: Tanjug