Vučić: I da ništa ne postignemo, važno je da razgovaramo

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, uoči sutrašnje zvanične posete Sarajevu, da su svaka poseta, svaki susret i razgovor važni, jer podrazumevaju novi stepen odgovornosti.

„Važno je i dobro, i za Srbiju i za BiH, da se češće viđamo. Ljudi pitaju kakvi su konkretni rezultati tih viđanja. Moj odgovor je uvek: Da nikad ništa ne postignemo – veoma je važno da razgovaramo. I za naše države, i za naše narode. Važno je da te odnose pravimo što je moguće boljim. I uvek se potrudimo da napravimo nešto konkretno“, rekao je Vučić za sarajevski Avaz.

Predsednik Srbije je takođe izjavio da se sutra može razgovarati o važnim temama – od političkih, pravnih problema koji postoje, na primer, da se utvrdi još tri posto granice koja nije utvrđena sa BiH, dok je ostalih 97 posto utvrđeno.

„Ako to rešimo, mnoge stvari iz Evropske unije bile bi nam dostupnije. Tu bismo pokazali da jedni drugima poštujemo teritorijalni integritet“, rekao je, između ostalog, Vučić.

HINA je prenela da je Vučić u intervjuu za Avaz upozorio da bi bilo kakav sukob ili nestabilnost u Bosni i Hercegovini imao ozbiljne posledice po stanje u celom regionu i ocenio da stoga Srbija i Hrvatska moraju učiniti sve da bi se izbegao takav razvoj zbivanja.

Uoči posete Sarajevu Vučić je, prenosi HINA, rekao da mu je očuvanje mira i stabilnosti BiH „misao s kojom uvek završi“.

„Što god se dogodilo u BiH nema više nikakve stabilnosti i mira u regionu. To je jasno svima“, kazao je Vučić i dodao da eventualni sukobi u BiH ne bi mogli ostati na nivou nekog lokalnog ili ograničenog incidenta.

Izvor: Tanjug