Vučić čestitao Angeli Merkel na izboru za lidera Hrišćansko-demokratske unije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na ponovnom izboru za lidera Hrišćansko-demokratske unije.

„Ponovo se pokazalo da samo tako snažan lider, sa čvrstom voljom da ne posustane u vremenima teškoća i turbulencija, može da izvede svoje birače i celo društvo na pravi put, put napretka i dobrih rezultata“, navodi se u čestitki premijera Vučića.

U nastavku Vučić kaže da su modernim demokratskim društvima potrebni jasna vizija i mudre ideje onih koji se neće ustručavati da rade više i posvećenije, kako bi pronašli rešenja za brojne prepreke na putu osnovnih principa demokratije – principa koje usvajamo, a da nismo svesni izazova koji oni sobom nose.

„Želim da naglasim da sam veoma zahvalan i počastvovan što, kao predsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, imam mogućnost da sarađujem sa Vama kao najznačajnijim evropskim liderom, i da primenim Vaše dragocene savete, koji su nam u mnogobrojnim prilikama bili od velike pomoći“, navodi se u čestitki Vučića.

Izvor: Brif.rs