Vlada sutra o slučaju Trepče, potom se Vučić obraća javnosti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Sednica Vlade Srbije, na kojoj se očekuje da državni vrh zauzme stav o postupanju države u slučaju Trepče i Sporazuma o telekomunikacijama, biće održana sutra u 11 sati.

Nakon toga će premijer Aleksandar Vučić održati konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti o projektu elektronske evidencije novorođenih beba, saopšteno je iz vlade.

U saopštenju se ne navodi šta će biti na dnevnom redu sutrašnje sednice vlade, a prema pisanju pojedinih medija, ta sednica je trebalo da bude održana danas, ali je odložena zbog konsultacija premijera Srbije Aleksandra Vučića uoči odluke o postupanju države u slučaju Trepča i Sporazuma o telekomunikacijama.

Premijer Vučić je danas i juče održao niz konsultacija sa nadležnim ministrima i službama povodom problema nastalih u vezi sa Sporazumom o telekomunikacijama na Kosovu i Metohiji i otimanju kombinata Trepča.

Pozivajući se na nezvanične informacije, „Blic“ je preneo da je premijer na zasebnim sastanicima o tom pitanju razgovarao sa ministrima policije Nebojšom Stefanovićem, odbrane Zoranom Đorđevićem, rada Aleksandrom Vulinom, kao i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

Na sastanku kod premijera Vučića bila je, kako se navodi, i ministarka državne uprave i loklane samouprave Ana Brnabić.