STEFANOVIĆ: Važan dolazak kompanija iz Azerbejdžana na srpsko tržište

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović započeo je danas dvodnevnu posetu Azerbejdžanu tokom koje će sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o unapređenju saradnje dve države, saopšteno je iz MUP-a.

„Za nas je važan dolazak kompanija iz Azerbejdžana na srpsko tržište i investicije koje su počele da se realizuju, a ovo je prilika da razgovaramo i o novim ulaganjima“, rekao je Stefanović.

Takođe, kako je naveo, u Bakuu će biti reči i o bezbednosnoj saradnji koja bi mogla da unapredi odnose između dva ministarstva unutrašnjih poslova, kako u smislu borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, tako i svih drugih pitanja koja su od interesa za naše države.

Prvog dana zvanične posete Bakuu ministar Stefanović je posetio spomenik nacionalnog vođe Azerbejdžana Hajdara Alijeva gde je položio venac, a obišao je i spomenik Večni plamen i Aleju Šehida gde je, takođe, položio cveće.

Planirano je da se tokom posete Azerbejdžanu sastane sa predsednikom države Ilhamom Alijevim, predsednikom parlamenta Ogtajom Asadovim i ministrom unutrašnjih poslova Ramiljom Usubovim.

Tokom posete Bakuu potpredsednik srpske Vlade i ministar policije razgovaraće i sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamadajevim i ministrom za vanredne situacije Kamaladinom Hajdarovim.

Izvor: Tanjug